Hoogstraat 52 - 3111 HJ SCHIEDAM 0648772602

Día de San Valentín

Speciaal op woensdag 14 februari is La Salita óók geopend ter ere van Valentijnsdag.
Een romantisch Argentijns etentje in een intieme omgeving. Met live muziek: Argentijnse folklore y más!
Met champán en een viergangen verrassingsmenu voor € 36,00.

Reserveren kunt u hier...

...

Bier & Worst

Eindelijk is het weer zover: een Bier&Worst-avond in La Salita.
Op woensdagavond 7 februari organiseren we in samenwerking met bieroloog Paul Grouwstra een mooie en vooral lekkere proeverij.
In 8 ronden worden 8 verschillende soorten worst gepresenteerd in combinatie met 8 interessante bieren. De ene ronde kan een broodje worst zijn met een flesje bier, een andere ronde kan bestaan uit een kleiner glaasje bier met een stukje worst op
...

¡ Feliz Año Nuevo 2018 !

2017 was een mooi jaar, als we de gebeurtenissen in februari even vergeten.
La Salita in Schiedam en Choripán op lokatie kijken vooruit naar een sprankelend en creatief 2018!
Een heel mooi en gezond Año Nuevo gewenst door
Ati & Cock...

Feliz Navidad!

 

Ook dit jaar is La Salita natuurlijk open met beide Kerstdagen, met een verrassend viergangen diner.

U kunt zich =>HIER<= aanmelden...

...

Suikerzoet

SuikerZoet!

Ook dit jaar doet La Salita weer mee met het Suikerzoet Filmfestival.
Vorig jaar een tango romance, dit jaar hebben we 'Medianeras': virtuele liefde in Buenos Aires.
Het vijfgangen filmmenu kost € 27,- per persoon, exclusief drankjes.
Donderdag 16 november is helemaal vol, dus een reprise op zondag 19 november, aanvangstijd 18:30 uur, de film start om 19:00 uur.

...

Een nieuwe kaart

Na een enerverend 2017 zijn we vol enthousiasme begonnen aan een nieuw jaar, met een gedeeltelijk NIEUWE KAART.
Deze keer met nóg meer Schiedamse invloeden. Allereerst de Lopito, een Argentijnse worst op basis van Loopuyt Gin. Met Salsa Bombera, natuurlijk ook met gin...
Onze nieuwste worst is de Ginevra, op basis van Notaris biologische graanjenever en een wel heel bijzonder pepertje.
Bij de voorgerechten is het mooiste gerecht nu de Alma de Chorizo, een proeverij met vijf ambachtelijke...

Nieuwe energie..!

Ati en ik hadden een heel fijne vakantie, waren we ook echt aan toe na alle misère van dit jaar. Vanaf donderdag 17 augustus zijn we weer open, met nieuwe ideeën dus ook nieuwe gerechten.
Naast de Lopito ('we hebben er gin in!') komt deze week ook het debuut van nóg een worst met Schiedams gedestilleerd. En we hebben een aantal Argentijnse gerechten aangepast door er een Schiedamse twist aan te geven: natuurlijk met mooie jenevers...

Tot snel..?...

Vakantie..!

Aan het begin van dit jaar waren we het niet van plan... maar na alle avonturen hebben we echt even een time-out nodig. We gaan in de week van 14 augustus weer open. Met nieuwe gerechten, nog meer wijnen en veel zomerse inspiratie.

Eén ding staat al vast: er komt na de Lopito met Loopuyt Gin nóg een Argentijnse worst met een Schiedamse twist. Geserveerd bij het nieuwe voor- (of borrel)gerecht, Alma de Chorizo. Oftewel de ziel van de worst. Vijf verschillende ambachtelijke worsten op een palet. Elk op bijpassende manier bereid. 

De datum staat nog niet vast voor de avond met 7...

Het leven een feest

Een diner bij La Salita, vergezeld van één van onze ruim 40 Argentijnse wijnen en een tussengang van het huis met Argentijnse worst is een feest. En zo hoort het leven ook te zijn...
We zijn open van donderdag tot en met zondag, plus op andere dagen op reservering voor groepen.
Kijk naar onze menukaart: we maken alles zelf, alleen het brood kopen we bij onze favoriete bakker..!
Ondanks dat we elke 6 à 8 weken de kaart aanpassen en al ruim anderhalf jaar open zijn, staat er nog steeds 1 gerecht vanaf dag 1 bij de voorgerechten....

Jenever & Gin Festival Schiedam

In het weekend van 10 en 11 juni is er heel veel te doen in Schiedam. Vanwege het Jeneverfestival is er door de hele stad activiteit. In de Plantage, het oudste stadspark van Nederland, wordt Proef! De Plantage gehouden. Een mooie aanleiding voor een nieuwe worst. We hebben de Lopito ontwikkeld, een Argentijnse chorizo met een Schiedamse twist: op basis van de gebruikte kruiden in Loopuyt Gin. Én gin zit er uiteraard ook in. Zaterdag het debuut!
Onze foodtruck zal beide dagen in de Plantage te vinden zijn, maar La Salita is ook open.

We zien u dit weekend graag. Enne... proost!...