Hoogstraat 52 - 3111 HJ SCHIEDAM 06-48·77·26·02

Feliz Navidad!

 

Ook dit jaar is La Salita natuurlijk open met beide Kerstdagen, met een verrassend viergangen diner.

U kunt zich =>HIER<= aanmelden...

...

Suikerzoet

SuikerZoet!

Ook dit jaar doet La Salita weer mee met het Suikerzoet Filmfestival.
Vorig jaar een tango romance, dit jaar hebben we 'Medianeras': virtuele liefde in Buenos Aires.
Het vijfgangen filmmenu kost € 27,- per persoon, exclusief drankjes.
Donderdag 16 november is helemaal vol, dus een reprise op zondag 19 november, aanvangstijd 18:30 uur, de film start om 19:00 uur.

...

Een nieuwe kaart

Na een enerverende eerste helft van het jaar en een bijzonder fijne vakantie, werd het weer tijd voor een NIEUWE KAART.
Deze keer met méér worst en meer Schiedamse invloeden. Allereerst de Lopito, een Argentijnse worst op basis van Loopuyt Gin. Met Salsa Bombera, natuurlijk ook met gin...
Onze nieuwste worst is de Ginevra, op basis van Ketel 1 Matuur en een wel heel bijzonder pepertje.
Bij de voorgerechten is het mooiste gerecht nu de Alma de Chorizo, een proeverij met vijf...

Nieuwe energie..!

Ati en ik hadden een heel fijne vakantie, waren we ook echt aan toe na alle misère van dit jaar. Vanaf donderdag 17 augustus zijn we weer open, met nieuwe ideeën dus ook nieuwe gerechten.
Naast de Lopito ('we hebben er gin in!') komt deze week ook het debuut van nóg een worst met Schiedams gedestilleerd. En we hebben een aantal Argentijnse gerechten aangepast door er een Schiedamse twist aan te geven: natuurlijk met mooie jenevers...

Tot snel..?...

Vakantie..!

Aan het begin van dit jaar waren we het niet van plan... maar na alle avonturen hebben we echt even een time-out nodig. We gaan in de week van 14 augustus weer open. Met nieuwe gerechten, nog meer wijnen en veel zomerse inspiratie.

Eén ding staat al vast: er komt na de Lopito met Loopuyt Gin nóg een Argentijnse worst met een Schiedamse twist. Geserveerd bij het nieuwe voor- (of borrel)gerecht, Alma de Chorizo. Oftewel de ziel van de worst. Vijf verschillende ambachtelijke worsten op een palet. Elk op bijpassende manier bereid. 

De datum staat nog niet vast voor de avond met 7...

Het leven een feest

Een diner bij La Salita, vergezeld van één van onze ruim 40 Argentijnse wijnen en een tussengang van het huis met Argentijnse worst is een feest. En zo hoort het leven ook te zijn...
We zijn open van donderdag tot en met zondag, plus op andere dagen op reservering voor groepen.
Kijk naar onze menukaart: we maken alles zelf, alleen het brood kopen we bij onze favoriete bakker..!
Ondanks dat we elke 6 à 8 weken de kaart aanpassen en al ruim anderhalf jaar open zijn, staat er nog steeds 1 gerecht vanaf dag 1 bij de voorgerechten....

Jenever & Gin Festival Schiedam

In het weekend van 10 en 11 juni is er heel veel te doen in Schiedam. Vanwege het Jeneverfestival is er door de hele stad activiteit. In de Plantage, het oudste stadspark van Nederland, wordt Proef! De Plantage gehouden. Een mooie aanleiding voor een nieuwe worst. We hebben de Lopito ontwikkeld, een Argentijnse chorizo met een Schiedamse twist: op basis van de gebruikte kruiden in Loopuyt Gin. Én gin zit er uiteraard ook in. Zaterdag het debuut!
Onze foodtruck zal beide dagen in de Plantage te vinden zijn, maar La Salita is ook open.

We zien u dit weekend graag. Enne... proost!...

Feestje 21 mei

Met de nieuwe foodtruck van Choripán.

Na alles wat er gebeurd is sinds de brand, willen we jullie graag bedanken.
We zijn door zóveel mensen gesteund, financieel en mentaal. Dat heeft ons in staat gesteld de energie te vinden om verder te gaan. We zijn weer op (de) weg!
De donatiecampagne die

...

Een nieuwe foodtruck!

Lieve mensen...

... na de catastrofe van de brand in de nacht van 15 op 16 februari is er veel gebeurd. We zijn door zóveel mensen gesteund, financieel en mentaal. Dat heeft ons ook in staat gesteld de energie te vinden om verder te gaan. We hebben ongeveer 9.000 euro aan donaties gehad en daarna via crowdfunding 18.000 euro aan investeringen gekregen. We hebben tot in november werk aan alle tuinfeestjes en proeverijen :-)
De donatiecampagne die gestart werd door Gauchos aan de Plas

...

En nu weer doorgaan!

LINK NAAR WE GAAN DOOR!

In de nacht van 15 op 16 februari 2017 heeft een idioot het nodig gevonden onze foodtruck in de brand te steken. De auto waar we ons geld mee verdienden. Geld waarmee we ons kleine restaurantje konden openen en ook open kunnen houden.
De inboedel van de foodtruck was niet verzekerd en de auto zelf alleen WA. Bij de dader(s) zal waarschijnlijk niets te halen zijn. We hadden even het idee: dit is het dan...
Maar door alle lieve en mooie reacties plus steun...